Testler Editörün Seçtikleri

Yazım Kuralları Test 2

yazım kuralları testi

YAZIM KURALLARI TEST 2

1.Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı yoktur?
A)Bu mevsimde Frenk gömleği giyilir mi?
B)Hırdavatçıdan ingiliz anahtarı alacakmış.
C)Yazın her gün maraş dondurması yeriz.
D)Arkadaşımın evinde van kedisi gördüm.
E)Keke biraz da hindistan cevizi koydum.

2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bitişik yazılması gereken birleşik kelime yanlış yazılmıştır?
A)Akdeniz’de köpek balığı yaşıyormuş.
B)Evimizde iki tane muhabbet kuşu vardı.
C)Sen hiç meyan kökü şerbeti içtin mi?
D)Defne yaprağı hangi hastalığa iyi gelmektedir?
E)Mahallemizdeki parkın bahçesi keçi boynuzu ağacıyla doluydu.

3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde birleşik kelime yanlış yazılmıştır?
A)Gelirken yanına birkaç şişe al.
B)Onda rahatsızlık duyduğum bazı davranışlar var.
C)Bir takım insanlar bu konuda çok duyarsız.
D)Birçoğumuz derse zamanında yetişemedik.
E)Onun için gayrimenkul zengini diyorlar.

4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı yoktur?
A)Sıtajını nerede yapmayı düşünüyorsun?
B)Saç sitilini hiç beğenmediler.
C) Okulumuzda iki elektirik öğretmeni var.
D)Ben bu filmi daha önce izlemiştim.
E)Ders programını müdürün odasından alınız.

5. Aşağıdaki cümlelerden hangisinde yazım yanlışı vardır?
A)Bu meselelere önyargılı yaklaşmaktan bıktım.
B)Kitabın ön sözünü okumadan kitaba başlamam.
C)Şair hakkında slayt hazırlamanızı istiyorum.
D)Yenilikçi projeler geliştirmezsek yakında batarız.
E)Markamız için yeni sloganlar bulmalıyız.

6.Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bitişik yazılması gereken -da, -de ayrı yazılmıştır?
A)Vazoda duran çiçekler kurumuş.
B)Ben de o kitaptan yoktu.
C)İçimde bir huzursuzluk var.
D)Çanakkale de güzel şehirlerimizden biridir.
E)Bu telefon da hep bozuluyor.

7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “ki”nin yazımıyla ilgili bir yanlışlık yapılmıştır?
A)Yüzündeki benler giderek çoğalıyor.
B)Sen ki zeki bir çocuksun, niye böyle yapıyorsun?
C)Baktımki kitap okuyorlar, ben de onlara katıldım.
D)Raftaki bardakların hepsi kırıldı.
E)Ambulanstaki bazı aletler bozulmuş.

8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı yoktur?
A)Bir başağrısıyla uyandım.
B)Ev sahibi kira beyannamesi verdi.
C)Bicon anahtarımı nereye koydunuz?
D)Bir egsoz borusunu iki yüz liraya değiştirdi.
E)Telefonu şarz ettin mi?

9. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde birden fazla kelimede yazım yanlışı vardır?
A)Sürçü lisan ettiysek af ola.
B)Köylüler domuzlar için sürekavına çıktılar.
C) Arkadaşınız İrem de sulu gözlünün biriymiş.
D)Hırsızı suçüstü yakalamışlar.
E) Yurtdışı seyahatlerinizde pasaportunuzu kaybetmeyiniz.

10. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde sayıların yazımıyla ilgili bir yazım yanlışı yapılmıştır?
A)Yirmi beş gün sonra orada olurum.
B)Tam otuz altı kalemi var.
C)Onbir koli kitabım orada duruyor.
D)Kavgada otuz iki dişini de kırmışlar.
E)Seksen altı adet misketim var.

11. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı vardır?
A)Kışın ellerine krem sürerdi.
B)Yemekten sonra üzüm kompostosu içsek.
C)On yıldır kullandığım termosifon bozuldu.
D)Motorla giderken köşeyi yavaşcacık dön.
E)Bütün arkadaşları onu söğüşledi.

12.Aşağıdakilerin hangisinde ünsüz yumuşaması kuralına uymamaktan kaynaklanan bir yazım yanlışı vardır?
A)Bileziğini hangi kuyumcuya sattın?
B)Cümledeki dolaylı tümleçi bir türlü bulamadım.
C)Senin ayaklarında da düztabanlık var mı?
D)Dürüstlüğünden dolayı sana teşekkür ediyorum.
E)Her şeyin bir fiyatı var mıdır?

13. Aşağıdaki cümlelerden hangisinde yazım yanlışı vardır?
A)Bu konuda ona elvermiş.
B) Gördüğüm eli sıkı insanlardan biridir.
C)Cüneyt Arkın filmlerinde duplör kullanmış mı?
D)Dramatik sahnelerin çekiminde çok başarılıydı.
E)Fatma Zehra Çingene pembesini çok severdi.

14. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ünsüz benzeşmesi kuralına uymamaktan kaynaklanan bir yazım yanlışı vardır?
A)Yürümekten ayaklarıma kara sular inmişti.
B)Yemekten sonra ellerimizi yıkamalıyız.
C)Kadınların kalbi erkeklere göre daha hassas.
D)Görüşdüğüm insanlar öyle demiyor.
E)Tükettiğiniz besinlere dikkat ediniz.

15.Aşağıdaki cümlelerden hangisinde yazım yanlışı vardır?
A)Arabamın sinyal lambası bozuldu.
B)Hastanın sinir sistemi hakkında bilgi sahibi olduk.
C)Eve sinek savar alacağını söyledi.
D)Sinemaseverleri ekran başına bekliyoruz.
E)Abim sinekkaydı tıraş oldu.

16. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı vardır?
A)Babası kahvaltıda saç böreğini eksik etmez.
B)Rüzgargülü ne işe yarar?
C)Üniversitemize ring hattı koymuşlar.
D)Bizim pisipisi nereye saklanmış?
E)Senin kadar pimpirikli bir kız görmedim.

edebiyatsultani.com

Hazırlayan: Süleyman Kara

Cevaplar: 1-A, 2-E, 3-C, 4-D, 5-A, 6-B, 7-C, 8-B, 9-A, 10-C, 11-D, 12-B, 13-C, 14-D, 15-C, 16-A

Bu testi word dosyası olarak indirmek için aşağıdaki linki tıklayınız.

Yazım Kuralları Test 2

Yazdır

Yazar hakkında

Süleyman Kara

Öğrenci ve öğretmenlere faydalı olmak için onlara kaliteli edebiyat sitesi olan edebiyat sultanını sundum.

Yorum yap