Testler

Zarflar Test 2

zarflar testi

ZARFLAR (BELİRTEÇ) TEST 2

1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde miktar zarfı kullanılmıştır?
A) Bunu daha iyi yapacağını düşünmüştüm.
B) Bu akşam seninle nereye gidiyoruz?
C) Hey çocuklar müdür sizi çağırıyor.
D) Davranışlarınızla bu okulun kurallarına saygısızlık ediyorsunuz.
E) Hafta sonlarında okuldan çıkmamız yasaklanmıştı.

2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde miktar zarfı farklı tür bir kelimeyi nitelemektedir?
A)Cevabını bir daha düşünmek istersen buradayım.
B)Pek düşünceli bir davranış sergiledin.
C) Oldukça akıllı bir çocuğa benziyorsun.
D) Sorularıma gayet mantıklı cevaplar vermişti.
E) Daha kaliteli bir enstrümana ihtiyacın var.

3. “Nasıl” kelimesi aşağıdakilerin hangisinde zarf olarak kullanılmamıştır?
A) Bunun nasıl olduğunu biliyorum.
B) Benden nasıl bir cevap bekliyordun?
C) Böyle bir hareketi benden nasıl beklersin?
D) Üniversite sınavına nasıl hazırlandınız?
E) Yemeğinizi nasıl alırdınız bayan?

4. “Akşam” kelimesi hangi cümlede zarf olarak kullanılmamıştır?
A)Senden kalanla akşamı ettim.
B)Akşama köye ulaşmış olurum.
C)Abim askerlikten akşam gelecek.
D)Akşam uğrarsan telefonu veririm.
E)Dedem yaz mevsiminde akşam vefat etti.

5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde birden fazla hâl zarfı kullanılmıştır?
A) Onun yalnız çalıştığına inanmıyorum.
B) Bana iki gün ver, bunu bir düşüneyim.
C) Ben tamir edebileceğin bir araba değilim.
D) Güzel düşünsen iyi edersin.
E) Bana sorarsan çok sabırsız görünüyordu.

6. Aşağıdaki cümlelerde bulunan pekiştirilmiş kelimelerden hangisi zarftır?
A) Dün gece yemeğe sapsarı bir gömlekle gelmişti.
B) Sabahleyin aldığım araba tertemiz görünüyordu.
C) Kendime yepyeni bir saat alacağım.
D) Bu epeski arabayı nereden aldın?
E) Masmavi gözleriyle herkesin dikkatini çekmişti.

7. Aşağıdakilerden hangisinde soru anlamı zarfla sağlanmıştır?
A) Bu binada nasıl bir işçilik kullanılmış.
B) Tableti benden izinsiz kim açtı?
C) Hangi arabaya binmek istersin?
D) Sen niye bizimle gelmek istemiyorsun?
E) Bir kahve alır mıydınız hanımefendi?

8. Aşağıdaki altı çizili kelimelerden hangisi zarf değildir?
A) Yakın zamanda hiç şehre indiniz mi?
B) Zor anlaşılır insanlarla iyi geçinirim.
C) Sen çok akıllı bir çocuğa benziyorsun.
D) Belki daha sonra kahve için gelebilirim.
E) Taşımacılık oldukça hassas bir iştir.

9. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yer yön zarfı kullanılmıştır?
A) Şimdi içerisi dışarıdan daha soğuk.
B) İçeride iki kişi vardı.
C) Aşağısı kalabalık görünüyordu.
D) Bütün paketlerli içeri taşıdı.
E) Yukarıda neler oluyor öyle?

10. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ikileme, zarf görevindedir?
A) Bakkaldan taze taze ekmeklerden iki tane al.
B) Islak ıslak ellerinde düğmeye dokunmamalısın.
C) Bu eski püskü tekneyi nereden buldunuz?
D) Şehrin üzerinden katar katar turnalar geçiyordu.
E) Yavaş yavaş konuşursan anlarım.

11. “Bitkin görünüyorsun.” cümlesindeki “bitkin” kelimesiyle aynı türde bir kelime aşağıdakilerden hangisinde vardır?
A) Eve git ve yemeği hazırla.
B) Vaktini evini temizlemeye ayırmalısın.
C) Düzenli bir odanızın olmasını ister miydiniz?
D) Artık buna devam edemeyeceğim.
E) O köpeğin havuç yediğinden eminim.

12. Soru anlamı belirteçle sağlanmayan cümle aşağıdakilerden hangisidir?
A) Reşat Nuri’nin hangi romanını okudunuz?
B) Sanatçıyla en son ne zaman karşılaştınız?
C) Sabahları niçin süt içmiyorsun?
D) Niye hep Alman arabaları alıyorsun?
E) Bay Frank, onunla konuşmayalı ne kadar oldu?

13. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde birden fazla zaman zarfı kullanılmıştır?
A) Akşama evde olursanız memnun olurum.
B) Evden sabah çıktım, eve yeni geldim.
C) Dün gördüm onu, böğürtlen yemeye gidiyordu.
D) Gece bir sis ortalığı kaplamıştı.
E) Trene zamanında binemezsek filmi kaçırırız.

14. “Zor” kelimesi aşağıdakilerden hangisinde diğerlerinden farklı bir görevdedir?
A) Zor bir adamsın doğrusu.
B) Çok zor bir iş almışsın.
C) Geçen gün zor bir yolculuk geçirdik.
D) Bu seneki sınav zor geçti.
E) Zor işler tam bana göredir, derdi.

15. “Güzel” kelimesi tür bakımından ikişerli olarak gruplandırılırsa hangisi dışta kalır?
A) Niye bizimle gelmiyorsun güzelim?
B) Mahallenin bütün güzelleri parktaydı.
C) Güzel iş çıkardın arkadaşım, tebrikler!
D) Güzelbahçe’de güzel bir kahvaltı yaptık.
E) Güzel düşünen hayatından lezzet alır.

16. “Çocuk” kelimesi aşağıdakilerden hangisinde zarf olarak kullanılmıştır?
A) O, çocuk doğdu, çocuk öldü.
B) Çocuğu nerede bulmuştunuz?
C) Zavallı çocuğun haline bakar mısınız?
D) Adam, çocuğuna ders aldırmak istiyor.
E) Şu yeşil kazaklı çocuğu tanıyor musun?

edebiyatsultani.com

Başarılar dilerim.

Hazırlayan: Süleyman Kara

Cevaplar:1-A, 2-A, 3-B, 4-A, 5-D, 6-B, 7-D, 8-C, 9-D, 10-E, 11-D, 12-A, 13-B, 14-D, 15-E, 16-A

Bu testi word dosyası olarak indirmek için aşağıdaki linki tıklayınız.

ZARFLAR-TEST-2

Yazdır

Yazar hakkında

Süleyman Kara

Öğrenci ve öğretmenlere faydalı olmak için onlara kaliteli edebiyat sitesi olan edebiyat sultanını sundum.

Yorum yap