Kitaplar Kitap Tanıtımları

Bizi Biz Yapan Seçimlerimiz adlı kitabın tanıtımı

KİTAP TANITIMI

KİTAP ADI: BİZİ BİZ YAPAN SEÇİMLERİMİZ

YAZAR: SHAT HELMESTETTER

YAYINCI: SİSTEM YAYINLARI

Kitabın ana fikri insanların seçimlerinin tüm yaşantılarında ne gibi etkileri olduğunun kavranmasıdır.

KİTAPTAN ÖNEMLİ TESPİTLER:

Yaşamınızı kendi tercihlerinizle yaşamak sahip olabileceğiniz en büyük özgürlüktür.

Bilincinde olmamız gereken en önemli şey; yaptığımız seçimleri kendi tercihimizle mi yoksa başkalarının düşüncelerini gözeterek mi yaptığımızdır.

Yapmak istediğiniz şeyi yapıyorsanız; yapmaya devam edin.

Kendinizden ne beklediğinizi aramak bulmak ve bu konuda doğru seçimler yapmak size çok az insanın ulaşmayı umduğu bir özgürlük verecektir.

Geçmişte seçimlerinizin ne olduğunu bilmek istiyorsanız; kendinize ve sürdüğünüz yaşama bakın. Gördükleriniz yaptığınız seçimlerdir.

Kendinizi idare edemezseniz; yaşamınızı idare edemezsiniz. Seçimlerinizi idare edemezseniz; kendinizi idare edemezsiniz. Seçimlerinizi idare edin; yaşamınızı idare edeceksiniz.

Seçimlerinizi açıkça kendinize ifade edin; ifade ettiğiniz zaman onların oluşmasını sağlamış oluyorsunuz.

Bizi engelleyen çevremiz değildir; kendimize olan kendi inançsızlığımızdır.

Yarın sabah ilk iş olarak kendinize bu gün mutlu olmayı seçiyorum deyin. Sonra gün boyu ara sıra bu aklınıza geldiğinde aynı cümleyi tekrarlayın ve ne olduğunu izleyin.

Başarıyı kazanmak için yapabileceğiniz en mükemmel yol, gelecek yıl boyunca her sabah aynanın karşısına geçerek kendinize şu sözleri söylemenizdir: Ben başarılıyım, başarılı olmayı seçiyorum ve başarılı olmayı hak ediyorum.

Değerlendirme: Pek çok insanın çevresel şartlanmışlıklardan dolayı kendisi olmadığı/olamadığı ve bu durumun hem kişilerin başarılarını hem de kişisel  huzurlarını etkilediğini anlatmaktadır. Kısacası yazar başkası olma kendin ol diyor. Farkındalık oluşturması adına çok verimli bir kitap olduğunu düşünmekteyiz.

Yazdır

Yazar hakkında

Süleyman Kara

Öğrenci ve öğretmenlere faydalı olmak için onlara kaliteli edebiyat sitesi olan edebiyat sultanını sundum.

Yorum yap