Yazılı Soruları

9.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı 1.Dönem 2.Konuşma Sınavı A Grubu

KONUŞMA BECERİLERİ SINAV YÖNERGESİ:
Etkinliğin Adı: Hazırlıklı Konuşma / Değerler Eğitimi
Etkinliğin Uygulanışı: Sınavdan önce temel değerlerimizden bir tanesi öğrenci tarafından seçilir ve sınava hazırlık yapılır.Sınıf listesine göre belirlenen öğrenci, oturduğu yerde ayağa kalkarak veya sınıfın karşısına geçerek seçtiği değer ile ilgili 3 dakika hazırlıklı konuşma yapar.
Değerlerimiz : 1.) Sevgi 2.) Saygı 3.) Sabır 4.) Sorumluluk 5.) Yardımlaşma 6.) Vatanseverlik 7.) Empati 8.) Adalet 9.) Çalışkanlık 10.) Sorumluluk 11.) Demokrasi 12.) Dürüstlük 13.) Cömertlik 14.) Merhamet 15.) Dostluk 16.) Hoşgörü 17.) Fedakarlık 18.) Güven 19.) Kardeşlik 20.) Farkındalık

9.SINIFLAR TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI DERSİ        

 1.DÖNEM 2.KONUŞMA BECERİLERİ SINAVI

DEĞERLENDİRME ÖLÇEĞİ

Uygulama Konusu: Değerler Eğitimi

Uygulama Tarihi:

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Türk Dili ve Edebiyatı Dersi Öğretim Programı

 Konuşma Becerileri Öğrenme Çıktıları

 

 

 

 

 

 

 

 

KONUŞMA BECERİLERİ ALANI

 

KRİTERLER

 

PUAN DEĞERİ

 

ÖĞRENCİNİN PUANI

TDE3.1. Konuşmayı Yönetebilme: Konuşmasının özelliklerini belirler. Konuşmasını belirtilen sürede tamamlar. 

10 PUAN

 

 

TDE3.2. İçerik Oluşturabilme : Konuşma öncesinde hazırlık yapar.Konuya hakim olur. 

10 PUAN

 

 

TDE3.3. Kural Uygulayabilme : Konuşmasını dikkat çekici bir girişle başlatır. Konuşmayı başlatma, sürdürme ve bitirme ifadelerini etkili kullanır.Konuşmasını desteklemek amacıyla düşünceyi geliştirme yollarını kullanır.Duygu, düşünce ve hayallerini kendine özgü bir üslupla ifade eder. Konuşmasını hedef kitleye uygun bir söz varlığı ve üslupla sürdürür. 

 

 

 

20 PUAN

 

 
TDE3.3.4. İletileri açık ve örtük biçimde ifade eder: Vermek istediği iletileri açık veya örtük bir şekilde ifade eder.Duygu, düşünce ve hayallerini tutarlı bir şekilde ifade eder.Konuşmayı başlatma, sürdürme ve bitirme ifadelerini etkili kullanır.Millî ve manevi değerlere ve kültürel unsurlara dikkat ederek konuşmasını sürdürür. 

 

 

20 PUAN

 
TDE3.3.5. Türkçe dil yapılarını uygular:Konuşmasında Türkçenin dil yapısını ve işlevini amacına uygun kullanır. Açık, anlaşılır ve yalın bir dil kullanır. 

 

10 PUAN

 

 
TDE3.3.6. Bağdaşıklık ögelerini kullanır:Konuşmasını bütünlük ve tutarlılık içinde sürdürür. Konuşmasını bağdaşıklık ögelerine dikkat ederek yapar. 

 

10 PUAN

 
TDE3.3.7. Beden dilini ve mekânı kullanır: Konuşmasında beden dilini ( jest ve mimik kullanımı )  doğru bir şekilde kullanır.Konuşmasında diksiyon ve telaffuzu etkin bir şekilde kullanır.Konuşmasında mekânı etkin bir şekilde kullanır.

Konuşma sürecinde dinleyici ile etkileşim kurar.

 

 

20 PUAN

 
TOPLAM PUAN100 PUAN 

9.sınıf edebiyat 1.donem 2.konuşma sınavı a grubu indir

Yazdır

Yazar hakkında

admin

Yorum yap