KİTAP TANITIMI
KİTAP ADI: DÜŞÜNCENİN GÜCÜ
YAZAR: JAMES ALLEN
YAYINCI: KORİDOR YAYINLARI
Önemli not: Bu sitede tanıtımı yapılan tüm kitapların sitemiz tarafından onaylandığı ve düşüncelerine yüzde yüz katıldığımız düşünülmemelidir. Amacımız tüm eserleri kendi bağlamı içinde objektif bir şekilde tanıtmaktır. Müslüman olan bir toplum olarak kader düşüncesini göz ardı ediyor değiliz. Bu yöntemleri sihirli bir değnek gibi takdim etmek gibi bir amacımız da yoktur. Bizler diken ve gülü birlikte vermekteyiz diken arasındaki gülü toplamak okuyucularımıza kalmıştır.
Bu kitap da diğer kişisel gelişim kitapları gibi insanların düşüncelerinin yaşamları üzerindeki etkisinden bahsetmektedir.
KİTAPTAN ÖNEMLİ TESPİTLER:
İnsan düşüncelerinin efendisi, karakterinin kalıpçısı, kaderinin yaratıcısı ve şekillendiricisidir.
Bir insanın acı çekmesine neden olan şartları yaratan kendi zihinsel uyumsuzluğudur. Bir insanın mutlu olmasını sağlayan şartları yaratan ise kendi zihinsel uyumudur.
Bir insan halinden şikayet etmeyi ve küfretmeyi bıraktığında insan olmaya ve hayatını düzenleyen gizli adaleti aramaya başlar. Başkalarını suçlamaktan vaz geçer ve kendisini güçlü ve asil düşüncelerle geliştirir. İçindeki güçleri kendi yararına kullanmaya başlar.
İnsan düşüncelerini temelden değiştirebildiği sürece hayatındaki maddi koşulları etkileyebilecek hızlı dönüşüm onu şaşırtacaktır.
Bir insan kendi koşullarını doğrudan kendi belirleyemez; ancak kendi düşüncelerini seçerek dolaylı olarak ve emin bir şekilde koşullarına biçim verebilir.
Beden aklın hizmetçisidir, aklın emirlerini yerine getirir. Kötü düşüncelerle beslendiği sürece hızla hastalığa yakalanacak ve çürüyecektir; hoş ve güzel düşüncelerle eğitilmesi halinde ise gençleşecek ve güzelleşecektir.
Değerlendirme: Temel mantık insan zihninin bir tarla gibi düşünülmesi ve oraya ekilen tohumların hayatımızı doğrudan etkilediğinin farkına varılmasıdır. Tarlamızda yararlı tohumlar olduğunda hasat edeceğimiz ürünlerde yararlı olur. Tarlamızda zararlı tohumlar olursa alacağımız ürünlerde zararlıdır. Tarlalarda zararlı otların kendiliğinden üreyebildiği gibi zihnimizde de zararlı fikirler gelişebilir. Önemli olan bize zararlı olan fikirleri temizlemek ve bizim için faydalı olanlarını bırakmaktır.