LGS ve YKS için geç kalanlar nasıl çalışmalı?
Ocak ayına kadar çalışma düzenini oluşturamamış, nasıl çalışacağını bilmeyen ancak çalışmaya istekli ve başaracağına güvenen LGS ve YKS’ye hazırlanan öğrenciler, şu anda muhtemelen biraz kaygılı ve stresli hissediyorsunuz. Kaygılanmanız normal. Ancak, doğru adımlarla çalışma düzeninizi oluşturabilir ve başarıya ulaşabilirsiniz.
Geç olsun güç olmasın…
1. Hedef belirleyin.
Kendiniz için ulaşılabilir bir üst hedef belirleyin. Sizi üst hedefinize ulaştıracak aylık, haftalık ve günlük hedefler belirleyin.
2. Bir çalışma planı oluşturun.
Gerçekçi olarak günlük ne kadar çalışabileceğinizi belirleyin. Güçlü yönlerinizi göz önünde bulundurun.
3. Verimli çalışın.
Çalışırken doğru çalışmaya ve düzenli molalar vermeye özen gösterin. Uzun süreli çalışmalar verimliliği ve odaklanmayı azaltabilir. Eksiklerinizi belirleyip soru kaçırmayacak şekilde tam çalışın.
4. Yaşam düzeni oluşturun.
Düzenli uyku, sağlıklı beslenme ve düzenli spor ve egzersizlere yer veren bir yaşam düzeni oluşturun. Kendinizi ihmal etmeyin.
5. Stresi yönetmeyi öğrenin.
Sınava hazırlık sürecinde kaygılanmanız normal. Kaygınıza değil çalışmanıza odaklanın. Doğru nefes alma teknikleriyle sınav anında ve çalışırken kendinizi rahatlatmayı öğrenin.
6. Çabuk olun, acele etmeyin.
Her şeyden önce sakin olun, paniklemeyin. Harekete geçmek için çabuk olun, acele etmeden, sakin ve doğru şekilde çalışın. Unutmayın amacınız konu yetiştirmek değil, sınavda en yüksek neti yapmak.
7. Kendinize güvenin.
Her başarının emek mahsulü olduğunu sürekli hatırlayın. Panik halde sihirli formüller ve taktikler peşinde koşmayın. Sizi hedefinize götürecek her şey içinizde. Tek yapmanız gereken harekete geçmek.
Yardıma ihtiyacınız olursa, yalnız değilsiniz. Buradayım…