Testler

Yazım Kuralları Test 7 (8.Sınıf Türkçe)

YAZIM KURALLARI TEST 7 (8.SINIF TÜRKÇE)

  1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı vardır?
    A) Yaklaşık dört yıl Kasımpaşa’da yaşadım.

    B) Dün Nimet Caddesi’nde feci bir kaza oldu.
    C) Civcivler annelerinin yanından ayrılmıyor.
    D) Minibüs Belen Köyüne doğru yöneldi. 
  2. Aşağıdaki altı çizili kelimelerden hangisinin yazımı yanlıştır?
    A) Bu geleneksel tatları hiçbir yerde bulamazsınız.

    B) Yarın akşam kıritik bir toplantı yapacağız.
    C) Nedense kendisini çok yalnız
    D) Bu oyuncu, tiyatroya başladığı günden beri heyecanını hiç kaybetmedi. 
  3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı yapılmamıştır?
    A) Az önce karabaş kapının önünde uyuyordu.

    B) Yol, Iğdır ovasının ortasından geçiyordu.
    C) Sakarya Nehri, bu bölgeye hayat veriyordu.
    D) Bağdat caddesinde o gün adım atacak yer yoktu. 
  4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde büyük harflerin kullanımıyla ilgili yanlışlık yapılmıştır?
    A) Ben Dünyada onun kadar nankör bir insan görmedim.
    B) Üniversiteden mezun olduktan sonra Türk Hava Kurumunda çalışmaya başladı.
    C) Yaklaşın on yıl önce Bulgaristan’dan göç etmişler.
    D) Bu güzel yemekleri Aşçı Nuri mi yapmış? 
  5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde sayıların yazımıyla ilgili bir yanlışlık yapılmıştır?
    A) Sınavda yüz yirmi soru yer alıyormuş.

    B) Kitap, III. Ahmet’in hayatını konu alıyor.
    C) Asansör, sanırım 7’inci katta bozulmuş.
    D) 29 Ekim 1923, bizim için önemli bir tarihtir. 
  6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı yoktur?
    A) Köyünden otuzüç sene önce bir sonbahar günü ayrılmıştı.

    B) Her şey yolunda giderse işleri bir hafta içinde bitiririz.
    C) Van gölü tüm güzelliğiyle karşımızda duruyordu.
    D) Eskici Ve Oğulları adlı romanı lise yıllarımda okumuştum. 
  7. Büyük harflerin kullanımıyla ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
    A) Kişi adlarıyla birlikte unvanlar, lakaplar vb. büyük harfle başlar.

    +B) Mahalle, cadde, sokak isimleri büyük harfle başlar.
    C) Hayvan türlerini karşılayan kelimeler büyük harfle başlar.
    D) Kurum, kuruluş isimleri büyük harfle başlar. 
  8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı vardır?
    A) Bir hukuk bürosunda stajiyer avukat olarak çalışmaya başladı.

    B) Annesi ona yarın yeni bir eşofman alacaktı.
    C) Eserde vatanseverlik duygusu ele alınıyor.
    D) Her ne kadar çalıştıysa da başarılı olamadı. 
  9. Aşağıdaki altı çizili kelimelerden hangisinin yazımı yanlıştır?
    A) Çocuğun yazıları sökmeye başladığını görünce adamakıllı şaşırdı.
    B) Kentin altyapı çalışmaları hâlâ bitirilemedi.
    C) Getirilen ata bir canbaz çevikliğiyle binmişti.
    D) Evin dekorasyonu birkaç hafta daha sürer. 
  10. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı vardır?
    A) Düğmeye basınca Elif Hemşire hemen gelir.

    B) Yaz tatilimizi Akdeniz’de geçireceğiz.
    C) Sapanca Gölü’nün yanında bahçeleri vardı.
    D) Arkadaşları üniversiteyi bitirdikten sonra yurtdışına gidecek. 
  11. Aşağıdaki cümlelerde geçen altı çizili sözlerden hangisinin yazımı yanlıştır?
    A) Böyle hazırcevap insanları çok severim.

    B) Uçaklar, peşisıra birer bomba atıp üslerine döndü.
    C) Gezi sırasında olağanüstü özellikler yaşadık.
    D) İlginç konuları anlatsa da öykülerini tekdüze bir anlatımı vardı. 
  12. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı yoktur?
    A) Nihat Bey yardımsever, etrafında sevilen biriydi.

    B) Akşam trenine ucu ucuna yetiştik.
    C) Kitabevi koronavirüsten dolayı kitaplarda indirim yaptı.
    D) Senin bu söylediklerin düpe düz saçmalık. 
  13. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı yoktur?
    A) Kıravat takmayalı yıllar oldu.

    B) Çocuklar bu ders öz geçmiş yazacağız.
    C) Bilirkişi raporunu mahkemeye sundular.
    D) Ne de olsa bizden tecrübelidir. 
  14. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde büyük harflerin kullanımıyla ilgili yanlışlık yapılmıştır?
    A) Anne Rumeli Türkülerini çok severdi.

    B) Reis Bey adlı oyunu defalarca izledim.
    C) Arkadaşım Mustafa’nın vereme yakalandığını öğrendim.
    D) Batı Karadeniz gelecek hafta çok yağışlı olacak. 
  15. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı yoktur?
    A) İlhami’den üç yirmi beş lira borç istemiş.

    B) Bu yıl doğu Anadolu’da çetin bir kış yaşandı.
    C) Bir övünde iki ekmek yerdi, yine de doymazdı.
    D) Sinema severler çok güzel bir film izlediler. 
  16. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yer isimlerinin yazımıyla ilgili yanlışlık yapılmıştır?
    A) Atatürk Mahallesi’nde beş yıl yaşamışlar.

    B) Öğretmenlik yaşamına Zeyniler köyünde başlamıştı.
    C) Marmara denizinde balık türleri azalıyor.
    D) Harran Ovası’nda sulu tarıma başlayalı yıllar oldu.CEVAPLAR: 1.D, 2.B, 3.C, 4.A, 5.C, 6.B, 7.C, 8.A, 9.C, 10.D, 11.B, 12.D, 13.A, 14.A, 15.A, 16.C

    yazim kurallari test 7

yazim kurallari test 7 indir.

Yazdır

Yazar hakkında

admin

Yorum yap